torsdag 18 juni 2009

Bara nio veckor och en dag kvar

De elva veckorna har snabbt sjunkit till (nästan) nio veckor kvar av sommarjobbet. Och Tobias trivs.

Två veckor har gått av Tobias sommar som stockholmare. Livet som för bara ett kort tag sedan kändes annorlunda och främmande har nu blivit vardag. På jobbet har han hunnit med att bli inskolad. På måndag börjar allvaret. Då går förste man på semester och Tobias blir då ansvarig för hans uppgifter (vilket bland annat består i att redigera sin redigeringslärarares texter - spännande)!

Men det är inte bara på jobbet som Tobias har skolats in. Även storstadslivet känner han sig betydligt mer bekväm med nu. Tunnelbana, pendeltåg och buss känns ungefär lika naturligt som tandborste, tandkräm och deo. Inga konstigheter, inte särskilt uppmuntrande heller, men det ska helt enkelt avklaras.

Tobias behöver inte längre förlita sig på strömmen när har kliver av tåg och tunnelbana. Efter två veckor vet han vart han ska och kan till och med starta strömmen. I alla fall på de sträckor han reser varje dag. Han har även lärt sig knep som att kliva på långt fram för att lättare få plats på morgonen och att gå framåt i vagnen innan slutstationen för att komma närmare bussen när han kliver av på vägen hem.

Kaffedrickandet har han dock inte nått någon större framgång med. Tre koppar (ni vet, latte med socker i) har det blivit hittills. Varm choklad och te är helt enkelt så mycket godare.

Men kommande dagar kommer Tobias lämna allt det här bakom sig för några dagar. Både jobbet och Stockholm alltså. Snart bär det nämligen av mot Dalarna. Där väntar Johanna - och som Tobias längtar...

Inga kommentarer: