fredag 28 november 2008

Renberg till AIK (hahaha Nyström!)

Egentligen borde jag kanske känna någon form av journalistiskt medlidande för Magnus Nyström. Men istället jublar jag åt nyheten och hånskrattar lite inombords.

Mikael Renberg är nämligen klar för en comeback i Skellefteå AIK, dagen efter att Magnus Nyström i Expressens mittuppslag gått ut med hur säker han var på att Renberg inte skulle göra just detta. På sportdelens framsida löd huvudrubriken: DÄRFÖR NOBBAR RENBERG SKELLEFTEÅ. På mittuppslaget gick Expressen ett steg längre och hade: Grattis, Frölunda som rubrik.

Spekulationsjournalistik är aldrig så rolig som när den visar sig var helt åt skogen felaktig. Synd bara att texten publicerades igår och inte idag. För fatta hur roligt det hade varit att få slå upp kvällstidningen i TV-soffan ikväll och läsa om hur säker Nyström är på att Renberg ska flytta till Göteborg, när alla intresserade redan under dagen har hört att han skrivit på för AIK.
Synd bara att Magnus Nyström inte lovade att äta upp sin mössa eller krypa runt Ske-Kraft Arena om han skulle ha fel.

Nyströms fantastiska krönika kan ni läsa här, på expressen.se idag är det dock Mattias Ek och Jonas Fahlmans bylines som pryder botten av artiklarna om Renbergs comeback.
Undrar varför? Hehe...

1 kommentar:

Anonym sa...

"Jag hade iaf rätt om comebacken".

Ja nog hade han rätt om comebacken. Precis som 99% av svenska folket :) Aftonbladet är sensationspress, och deras spekulationsjournalister skriver vad fan som helst för att sälja ett lösnummer.

Men ändå, "jag hade iaf rätt om comebacken"...

Surt, sa räven