torsdag 5 november 2009

Upplyftande utdrag ur utbildningen

En teoretisk tenta i en helpraktisk kurs. Ni hör själva hur upplyftande det låter. Än mer upplyftande blir det när kurslitteraturen (som inte har särskilt mycket med kursens innehåll att göra) delvis är domedagsprofetior för journalistyrket. Internets framfart blir papperstidningens död. Typ.
En av författarna påpekar att landets studenter har upptäckt detta och därför i mindre grad väljer att söka journalistutbildningarna.
"Man kan också ställa sig frågan varför de skulle vilja låna pengar och lägga flera år av sitt liv på att utbilda sig till journalister när tillgången till mediernas utrymme, publik och strålkastarljus i allt mindre grad är avhängigt en befattning på ett medieföretag?"
Nä, men ska man lyssna på kurslitteraturen och hoppa av då?

2 kommentarer:

Thomas sa...

En kurslitteratur som för övrigt baserar sina fakta från böcker skrivna 97 och tidigare. Det är lugnt, lägg undan era aluminium-hattar - världen gick inte under. Nä, gå på bio istället!

Tobbe sa...

Haha! En anna rolig sak ur den andra boken var ju att att författaren hade skrivit att Alex Schulmans fru heter Astrid. Inte rätt på varken hans nuvarande eller förra... :P