söndag 29 november 2009

Drömmar om tiden då man ryckte i lösskägg

I dag fick julstämningen en riktig rivstart här i Falun. Ett adventspyntat hus är givetvis mycket juligare och mysigare än en studentlägenhet (i alla fall jämfört med min). Och en massa hemmagjort julfika och glögg gjorde sitt till också.

Att gå på julmarknad i en regnblöt stadskärna kanske inte låter som att det ska få julkänslorna att svalla. Men tillsammans med två småttingar blir allt genast mycket roligare. Jag vet inte hur många gånger jag hörde meningen "titta där är tomten!" Om Oliver fattade vem den skäggiga gubben som gav honom godis var låter jag vara osagt, men det är lättare att drömma sig tillbaka till barndomens jular när man har barn runt i kring sig.

Förutom de röda gubbarna på stan så skötte sig de röda gubbarna på plan sig också väldigt bra. Två-noll i Merseysiderbyt var en riktig stämningshöjare det med - om än kanske inte just julstämning.

Världens bästa Olvan - också en stämningshöjare!

(Jajaja, ingen snö är det ju här om man nu nödvändigtvis ska klaga på något. Men det ryktas om att Sundsvall är vitt för tillfället, och dit kommer vi ju i morgon!)

2 kommentarer:

Johanna sa...

Inte för att vara den som är den, men snön regnade bort idag... ;)

Tobbe sa...

Jo, vi märkte det :(