torsdag 30 juli 2009

Idioter, varför finns det inga kvoter?

Alla är lika inför lagen - förutom på Gotland. Det har väl inte undgått särskilt många de senaste dagarna. Och den där Samuelsson verkar ju inte vara någon stjärna på att hålla käften stängd. Hon säger nu att hon inte ångrar vad hon sa, hon ångrar däremot att hon sa det så att det gick att spela in!

Ugh, ugh! Att medierna spikar upp hövdingen på en totempåle till allmän beskådan känns faktiskt väldigt bra i det här fallet.

I kvällens aktuellt uppenbarade sig en annan gotländsk idiot i Samuelsson-härvan. Nämligen alla vår Pigge Werkelin. Kan man verkligen tycka illa om någon som heter Pigge? Svaret just nu är ett rungande JA! I ett kort uttalande hann han säga att han var förbannad.
"Sunt", hann jag tänka.
Men det var inte Samuelsson han var förbannad på - utan på den som spelat in samtalet och avslöjat alltihop.
"Hur ska man veta vilka man kan lita på egentligen", löd hans motivering.

Backa bandet två steg.

Pigge är förbannad därför att: Någon har utnyttjat sin grundlagsstiftade rättighet att meddela ett missförhållande på en myndighet, i det här fallet att en landshövding inte behandlar folk enligt lagboken.

Visst, nu handlar det "bara" om pengar. Men vem fan skulle bli arg för att någon tipsade om var ett mordvapen var gömt, för att ta ett exempel? Eller lämnade en inspelning på brottet? Att uttala sig negativt om en modig medborgare som vill att saker och ting ska vara rättvist även på Gotland känns inte som herr Werkelins bästa pr-drag i karriären i alla fall!

Inga kommentarer: