tisdag 26 maj 2009

Gulliga Gustafsson vs DJ Trexx & Co

Efter ännu ett svenskt misslyckande i ESC har allt vad Malena och Moskva heter snabbt glömts bort i stugorna. Men tidigare i dag vandrade mina tankar självmant iväg till schlagerträsket och jag började fundera över fenomenet pausunderhållning. För andra året i rad är det pausunderhållningen i den svenska schlagerfestivalen som lyckats bäst.

Förra året skämtade folk om att vi skulle ha skickat Björn "Guldlock" Gustafsson och hans sång till Carina Berg till finalen. I år trodde folk på allvar att DJ Trexx & Co skulle ha lyckats bättre än Malena.

Inför året upplaga pratades det om att det var omöjligt att slå Björn Gustafsson som mellanakt, men ärligt talat, Tingeling-gänget har tamefan lyckats. Okej att alla hatade dem fram till finalen, men med facit i hand...
För en vecka sedan låg "Tingaliin" tjugo placeringar före "La Voix" på digilistan! Och nu har Tingeling the album kommit - 20 stycken spår, med allt från den ryska versionen vi alla älskar till andra melodier som Blingeling, Katschingeling och Solstingeling.
Visst Gustafsson släppte en DVD förra året, men då var melodifestivalen bara en liten del. Det känns som en ganska klar seger för utmanarna.

Den stora frågan är - vad kommer nästa år?






Gustafsson vs Trexx, 0 - 1
eller vad tycker ni?

Inga kommentarer: