fredag 28 maj 2010

Livet på en lapp

Lappar är bra att ha. Små rektangulära pappersbitar att skriva meddelanden på. Kärleksmeddelanden, vänliga hälsningar och praktiska uppmaningar.

Efter att ha umgåtts dygnet runt i Sundsvall har mitt och Johannas förhållande tidvis fått leva via dessa lappar, samt våra mobiltelefoner, här i Stockholm. Analoga sms och digitala sms. För när jag jobbar går vi oftast om varandra alla dygnets 24 timmar och då är det bra att den där lappen ligger vid matbordet som en trevlig hälsning när man vaknar - eller en påminnelse om något när man kommer hem.

Nu när vi flyttar åker de lappar som överlevt hela våren ner i papperskorgen. Lite tråkigt. Men med tanke på att vi kommer leva under samma jobbförutsättningar hela sommaren så lär högen av lappar växa sig stor igen ganska snabbt.


Lilla lapphögen.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Men ni borde spara alla lappar och sätta in i ett stort album. Förstå vad kul att plocka fram när ni är gamla och skrynkliga ;)

barajagjohanna sa...

Åh, smart Johanna! Jag har precis läst en bok som baseras på lappar på kylskåpet mellan mor och dotter. Det var faktiskt kul läsning.