måndag 24 maj 2010

Hormonhottad sönderavlad likdelsgröt

Kan en köttälskare leva med en vegeterian? Ja, det funkar fint! Snart har jag och Johanna varit sambos i fyra månader och ett par i ett och ett halvt år. Resultatet har blivit att jag nu äter mycket mer vegetarisk kost (vilket tydligen ska vara bra för världen) samt att jag uppskattar kött ännu mer än förut när jag väl äter det. Lite win-win över det hela - även om jag tidvis kan få köttcravings när det blivit lite väl mycket quornprodukter.

Nu är det ju ingen militant idealist som jag lever med. Hon kastar inte ut min icke-vegetariska kost ur kylskåpet och hon skriker inte mördare när jag lägger en skinkskiva på frukostmackan.

På jobbet har vi köttätare på senare tid däremot fått utstå en behandling liknande den ovan nämnda. I alla fall när det gäller mördar-ropen. De är dock av hjärtlig karaktär. Vi har även blivit smått hjärntvättade med Svenska Akademins låt Proteinpronografi. En fantastiskt underhållande låt som gestaltar köttindistrin med textrader som "malda kulor, klövar, skallar och ben, läkra lik med extra östrogen". Jag har hört att en av medlemarna i den numera nedlagda gruppen inte var vegeterian. Den personen hade det nog jobbigare än vad jag har ...



Svenska Akademin - Proteinpornografi

Inga kommentarer: