måndag 13 september 2010

Alternativa valaffischer: (SD)

Sverigedemokraterna har ett stort problem. Nämligen att folk har fått för sig att de är rasister. De får ständigt kämpa i motvind för att förklara att man inte alls tycker illa om vissa folkgrupper, utan bara värnar om Sverige och vill föra en ansvarsfull integrationspolitik. Och denna konstiga missuppfattning beror givetvis på ett katastrofalt pr-arbete från partiets sida.
Debattartiklar med rubriker som ”Muslimerna är vårt största utländska hot” och en tv-reklam där man låter en liten burka-brigad jaga en stackars pensionär är tydliga exempel på tillfällen där SD:s fredliga budskap lätt kan misstolkas.

Därför har jag nu gjort en sd-affisch där man väldigt tydligt tar avstånd från rasism. Detta budskap har jag illustrerat med hjälp av ett hakkors. Ja, alltså inte ett sådant som han Hitler använde i sina pr-kampanjer. Nej, nej, såklart inte. Utan ett kors med hakor på – som symboliserar att partiet faktiskt vågar sticka ut hakan med åsikter som inte alla andra har.
Det är det väl ändå ingen som kan misstolka?

Sex dagar kvar till valet!

(Jag vill tacka/be om ursäkt till Jay Leno för att han högst omedvetet har lånat ut sitt käkparti till detta ädla syfte!)

Inga kommentarer: