lördag 13 mars 2010

Bra skit! XXVII

Jag tror det här blir första gången jag lägger upp två musiktips (nästan) dagarna efter varann - men då är den här musikvideon inte direkt någon "vanlig treminutare" som slängts ihop för att låten ska kunna spelas på MTV.

Det är nämligen Lady Gaga som varit i farten igen.

Lady Gaga är verkligen en artist i ordets rätta bemärkelse. Och det är helt omöjligt att veta vad man kan förvänta sig av henne. Ända sedan Just Dance började snurras frekvent i Sverige har hon sakta men säkert stigit i mina ögon. Låt efter låt. Aldrig dålig. Men med den här videon har hon verkligen överträffat sig själv.

Nu kanske det främst är regissören, Jonas Åkerlund, som man ska tacka för videon - men det är fortfarande Gagas video.

Nästan tio minuter lång och sprängfylld av fantastiska popkulturella referenser. Det fanns så mycket i videon att det är lite svårt att smälta efter att bara ha sett det en gång. Hyllningar till två av de största i sina genres - Michael Jackson och Quentin Tarantino - präglade filmen. Och fantastiska självdistans och ironi med raden: "I told you she didn't have a dick!"

Jag tycker dock inte att låten i sig kommer upp i klass men hennes bästa låtar, och filmen smutsades tyvärr ner lite grann av de övertydliga produktplaceringarna. Men ändå - hon har gjort det igen ...


Lady GaGa - Telephone ft Beyoncé

Inga kommentarer: