lördag 25 december 2010

God jul, SJ-offer!

Att klaga på SJ är väl något som nästan alla svenskar gör lite då och då. Jag tror att SJ har blivit lite av svenskarnas nya favoritämnet att småprata om, Men det går i och för sig hand i hand med svenskarnas sedan urminnes tider favortisnackämne: vädret.

De som är lite politiskt lagda slänger ju gärna in en känga mot de som styr landet i samma veva som de klagar på SJ. Det fick den före detta infrastrukturministern Åsa Torstensson erfara. Hennes impopularitet efter fyra år på posten gjorde att hon var en av få ministrar som inte fick sitta kvar efter valet. Och nu gör hennes efterträdare, Catharina Elmsäter-Svärd, allt för att bli minst lika illa omtyckt.

Vad jag har förstått så skötte sig SJ ganska hyfsat på julafton. Men. Ett tåg fastnade "i ödemarken utanför Sundsvall" och lyckades av någon anledning inte ta sig därifrån. Vad säger då infrastrukturministern om saken, jo: "De får fira jul en annan dag!"
Nu brukar väl folk aldrig beskylla moderater för att visa överdriven empati och medmänsklighet, med en sådan okänslig kommentar hade kanske varit bäst att inte häva ur sig om man vill behålla någon form av popularitet hos folket. Jag skrattade i alla fall gott åt citatet, men kunde inte låta bli att tycka synd om de som satt fast i tåget. Men till de som lydde ministerns råd och kanske firar julafton i dag i stället: God jul!

2 kommentarer:

annika sa...

pratde med en kille som blivit fast på tåget i 6 timmar upp norrrut. De sa i högtalaren att de skulle stanna på ett ställe där sj-personalen skulle komma med lite mat. Efter en liten stund till ropade de återigen i högtalarna "Ja, de har nog inte samma syn på mat som vi.." varpå passagerarna serverades pepparkakor.

Tobbe sa...

Jävlar vad givmilt :P