torsdag 24 februari 2011

Nöjesguiden innehåller mycket nöje

Häromdagen plockade jag upp senaste numret av Nöjesguiden och läste den med stor behållning. Gratis är inte bara gott - det kan vara riktigt underhållande också. Tidningen innehöll en massa intressanta och roliga texter som fick mig att dra på mungiporna flera gånger om.

Höjdpunkten i tidningen var Niklas Erikssons och Sandra Nelsons kartläggning av de udda existenserna på svenska internetforum. I synnerhet texten om Aftonbladets kommentarsfält. För det spelar ingen roll hur mycket jag tycker om tidningen jag jobbar på. Varje gång jag råkar läsa något i dess kommentarsfält vrider det sig i magen på mig och jag får kväljningar.

En känsla som texten lyckats fånga flera gånger om, med formuleringar som: "Precis som att Black Eyed Peas får alla att önska att musik inte fanns, får Aftonbladets kommentatorer oss att önska att internet aldrig hade uppfunnits. Ty i detta rättshaveristiska tarmludd dväljs krafter som aldrig borde se dagens ljus."
Och: "Den ledsamma tumör i nationalkaraktären som breder ut sig under de gula pratbubblorna har vi med tiden kommit att frukta lika mycket som svåra naturkatastrofer och Beatrice Asks medieframträdanden."

Så om ni inte redan har gjort det tycker jag att ni ska ta och norpa åt er det Kanye-prydda numret av tidningen innan den försvinner. Och för er som inte har möjligt att läsa den i pappersformat rekommenderar jag starkt att ni surfar in här. Även Flashback-texten och forumist-karikatyrerna fick mig att skratta gott!

Inga kommentarer: