tisdag 23 november 2010

Kära gamla Aftonbladet

Att titta i gamla tidningar tycker jag är helt fantastiskt. Just nu i uppsatsarbetet sitter vi och provkodar lite på Aftonbladet-tidningar från 1998 (menar jag alltså att C-uppsatsen faktiskt är fantastiskt just nu?!). Mycket är sig likt - och mycket är väldigt annorlunda. Och en del saker är väldigt roliga. Här är ett axplock av sakerna vi sett i tidningarna som vi har bläddrat igenom:

* Magdalena Graaf var fortfarande det bästa som hänt Magnus Hedman - ett citat som belönades med ett helt uppslag på sportsidorna med vinjetten: KÄRLEKSEXTRA!
* Jim Carrey var roligast i världen.
* Filip Hammar var nöjesskribent på Aftonbladet och hade en sliskig mittbena på sin bildbyline.
* Explorer vodka lanserar sprit med smak av gran. Rubriken: Äntligen en drickbar träsprit. Bästa ordvitsen i brödtexten: Barr-tenderns nya favorit.
* Systembolaget hade fortfarande inte lördagsöppet.
* E-type och Nina Persson ägnar sig åt ett fullskaligt ordkrig i kvällspresspalterna. Nina tycker att E-types musik är skit. E-type tycker att Nina är en bimbo. Han passar även på att få uttrycka sin väldigt politiskt korrekta spaning: att riktigt snygga tjejer är korkade.
* Ulf Lundell, Emilia, Vikingarna och Manic Street Preachers toppade de olika musiklistorna.
* Photoshop 5.0 lanseras - nu med en ångrafunktion.
* Det tvistades om Mike Tysons psykiska tillstånd.
* På självaste valdagen bestod ettan av reklam för en ny bilaga: Aftonbladet IT - en hel tidning om internet och datorer.

Kärlek.

Inga kommentarer: